MyRAKAN

16 Mac 2011

JURUJUAL


Satu ketika pada hari sabtu lepas aku tengah rehat2 kat umah

ding dong..ding dong, bunyi loceng umah aku ler. aku pun buka pintu tengok awek..ehem

salegirl : bang tadi ade pegawai kita datang tak, check air

aku : takde..nape?

salegirl : saya dari ???. penah kena tak air kat umah abang nampak cam karat2. entah ape nama syarikat dia aku lupe...

check air. aku pun bagi masuklah.ingatkan mentenen ke...pastu dia bagi penerangan bla..bla..bla. ape2 entah dia citer bukan aku paham sangat pun. aku cuma nak tau ending dia je. sebab katanya dia bukan nak jual barang tapi dia datang atas permohonan. entah ape2 je. berbelit2. masa dia bagi penerangan tu memang best. aku pun terpengaruh lah skit2. cite punye cite, last2 amik barang dia tuk rawatan air macam ECPI tu bulan2 90 hinggit.

aku ni biasalah, bile dengar 90 hinggit je hilang semua pengaruh2 luar, hilang semua minat, memang hilanglah ape kebaikan2 dia cakap tadi. aku ingatkan kalau air umah kita kotor dapat benda alah tu FREE sebab dia kata dia tak jual barang. dia akan datang buat atas permohonan kita. pastu siap bagitau kerjasama ngan syabaslah, kerajaanlah. bile dengar tu kepala otak aku FREE je.

mula datang dengan senyum manis tapi bile aku tak amik keluar umah aku ngan muka menyampah. walaupun ko cube cover2 tapi ko wat muka camtu orang lain pun leh nampak. salah ko gak. cube awal2 ko cakap nak jual barang sah2 ko tak yah susah payah cakap banyak2 bagi penerangan...memang dah sah2 aku tak suruh masuk.

kesimpulannya...kepada penjual2 diluar sana cakap jelah yang sebenonye...jadi takdelah kecewa sangat. takdelah ko buang masa. buang air liur. buang air aku. buang masa aku.

p/s: agak2 kalau aku berjual ok gak tapi bukan main terjah2 umah tu

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

samee kess macamm akuu jugaaakk.. pehallll kate tak nak juall barangg last lastt promote filter airrrr... siapp buat uji kaji lagiiiii ... aku ingatkan dari perumahannn punyerrr org .... apee arrrrrrrrrrr nak menipu jerkkk lebih .. - shammajid

ady berkata...

dia dtg umah ko gak ke hehe..tu pala otak aku FREE je dengar BAYAR terus ilang minat haha