MyRAKAN

02 Jun 2011

FIRST TIME

hahahha....supriseeeeeee heheh..
setelah 8 tahun 4 bulan inilah pertama kalinya aku pakai baju batik. bukan nak riak atau berlagak tapi memang itulah tujuannya hahhaha...

sebenarnya bukan niat aku nak lawan arahan bos, atau bagi berbagai-bagai alasan tapi memang aku malas nak beli...kita kayakan tauke batik je wat pe, bagilah aku duit beli batik..

alasan yang biasa aku bagi kalau pegawai tanya "nape tak pakai batik" atau "batik mane?"
jawapan aku..."dulu baju ni batik tapi entah macam mana saya basuh corak ilang luntur semua corak-corak batik hehe" tak pun "pagi tadi ada corak batik pastu lepas iron ilang dah corangnye hehe" maknanya kedut-kedutlah

tapi bukan semua pegawai cakap macam tu..tengok temgok orang jugak. kalau tak mampus kena tindakan. selama ni pun bukan aku takde baju batik..tapi baju-baju tu semua aku pakai tuk dinner je..opss baju-baju macam banyak je

p/s; hensem jugak aku pakai batik ni...

4 ulasan:

zaidi berkata...

Gilerlahhh.. baju batikk tuuuu.... pewwwiittt...

ady berkata...

hahhaha tu lah ko x lunch ngan aku ari ni

Tanpa Nama berkata...

isssshhhhh .... dah pecahh telurrr pakaii batikk ...... SM

ady berkata...

SM..ape yg pecah telurr. xpaham??