MyRAKAN

26 Julai 2011

DURIAN DURIAN

Salam semua...
Minggu lepas aku sekeluarga balik kampung. mak aku ler tiba-tiba call suruh balik..durian banyak katanya. tapi takdelah banyak mane pun..cukuplah setakat makan kami sekeluarga. maklumlah cuma dua tiga je pun pokok durian kat kebun tu...tapi alhamdulillah tupai pun sampai naik muak nak makan jadi dapatlah kami sekeluarga makan hehehe

kenyang-kenyang makan durian malam plak kuar makan kat kfc..boleh lah katakan sambut birthday wife aku..lama dah rasanya tak makan kfc satu family ni..dulu last tak taulah bile tapi sebelum aku kawen..kalau makan kat luar kedai-kedai biasa tu biasalah...

kenyang-kenyang makan kfc lepak kat dataran segamat pulak...kat situ ade sikit-sikit jualan lah..tak taulah pulak sempena ape. tapi kat situ jugak ade forum perdana..topik aku dengar-dengar pasal bulan ramadan nantilah...

zaqwan kalau tempat-tempat orang ramai memang dia suka...lagi-lagi kalau ramai budak-budak..yerlah nak berkawan kan..boring agaknye main sorang-sorang kat umah. sekarang bahayanye budak ni dah pandai mintak-mintak mainan..nak je tangan tu mancapai...malam tu aku lepaskan dia main kat tempat permainan yang angin tu..

nak sangat kan..aku letak kat tepi-tepi je..benda tu kan bergoyang-goyang. jadi dia pun tak berani nak gerak-gerak sangat..lama-lama serik dah tak mau naik situ plak..berlari-larilah dia keliling dataran tu..sampailah ayah ngan ummi dia pancit hahhaha..agak-agak jam 11.00 malam baru balik.

p/s; baru nenek dia tau macam mana kecergasan cucu dia yang sorang ni

4 ulasan:

aizamia3 berkata...

best tu.. kalau anak2 ai confirm tersandar kekenyangan..
tapi ai pulak tak gemor durian..

ady berkata...

aku pun bkn mkn sangat setakat 5-6 ulas cukup dahh

Lulu Caldina berkata...

Blog ni dah ada dalam bloglist Lulu-Pages ;)

ady berkata...

tq lulu