MyRAKAN

16 Mei 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

Lama dah rasanya tak join SEGMEN BEN ASHAARI (padahal baru sekali join hehe) bukan ape saje nak tukar-tukar cerita ngan kawan-kawan blogger semua...tiba-tiba terpanggil pulak dengan segmen ini. saje nak cuba try test...kalau kawan-kawan nak join jugak boleh lah klik kat gambar ataupun tulisan berkala tu

CINTA...
orang-orang dulu memanglah nikah dulu baru bercinta. tapi orang sekarang ni kawen dulu baru nikah. ehh chop chop..macam mana pulak tu. tepuk dada tanya selera bacalah surat khabar.

pada sayalah mana-mana pun sama je. sebab cinta, kasih sayang semua tak de tarikh luput macam makanan yang kita beli kat supermarket. ia sentiasa segar dihati masing-masing. cuma kerana kelemahan iman dah kehebatan syaitan yang merosakkan segala-galanya.

ramai yang kata "tak elok tunang lama-lama, banyak dugaan dan cobaan". tu semua memang tidak dinafikan. kerana masa dah bertunanglah, sama ada sengaja atau tak sengaja sedikit demi sedikit perangai sebenar pasangan bertunang terkeluar.

cinta itu buta...
memanglah masa bercinta semua indah, semua cantik, semua manis. sampai semua kita pandang baik. tapi janganlah kita membutakan mata kita kerana mimpi. buat-buat tak nampak, buat-buat tak tau apa pasangan kita buat. sampaikan si dia membodoh-bodohkan kita.

sebagai kesimpulan...
tak salah kita bercinta lama, tak salah bertunang lama-lama kerana pada masa itulah kita boleh mengenali cinta hati masing-masing. terimalah dia seadanya sayangilah dia sepenuh hati...

p/s; sorrylah bro ben kalau tak cukup 100..saya ni lemah matematik malas nak kira hehe

9 ulasan:

Lulu caldina berkata...

ehmm..lulu setuju

nadiemsharmz berkata...

nti xmo tunang2 dah..kawen trus...heheh

Fauzie Jasmani berkata...

Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

cik Ida berkata...

no tunang-tunang.. kawen je teros!

hahaha.. ^_^

aida4eva berkata...

cinta allah paling hakiki :)

mari terbang ke sini <3

http://aida4eva.blogspot.com

cik faez berkata...

maka kena lah pandai , supaya x di bodoh kan dgn cinta kan . hehe ;)

Kathy Tuah berkata...

cinta, kasih sayang semua tak de tarikh luput macam makanan yang kita beli kat supermarket. *suka ayat tu*

mcm ni lah berkata...

begitulah cinta,. slmt berjaya ,. saya follow blog ni :)

ady berkata...

terima kasih semua..terpulanglah kita dah besar boleh pikir sendiri