MyRAKAN

23 Oktober 2013

BAJET 2014

Salam Bahgia,
Rata-rata minggu ni mesti ramai yang bukak topik bajet kan..sama ada kat opis, kedai kopi, rumah dan kat mana-mana je lah...janji jangan sampai bertumbuk sudah. tak kurang jugak yang mengintip-ngintip kandungan bajet yang bakal di bentangkan jumaat ini oleh perdana menteri kita selaku menteri kewangan.

Mengharapkan sesuatu yang terbaekk adalah harapan semua orang termasuk aku...kalau ditanya apa harapan aku untuk bajet kali ini...mestilah aku nak cakap dapat bonus, gaji naik, itu ini dan macam-macam lagi permintaan. Itu baru aku sorang belum lagi lebih kurang 30 juta rakyat malaysia yang lain...mesti pening pak menteri nak fikir..tapi mereka dah pilih dan terpilih untuk memikul tanggungjawab itu..terpaksalah mereka pikul walau seberat mana pun.

Walauapapun keputusan dan isi kandung masa pembentangan bajet 2014 jumaat nanti, terimalah dengan hati terbuka...bukan mudah untuk kita memuaskan hati semua orang. sebarang keputusan mesti dah di kaji dan diteliti semasak-masaknya oleh mereka yang bertanggungjawab sebelum membuat keputusan...

ps; peace no war :)

Tiada ulasan: